Jaconia

s

Praedorit

s

Kirjasto

ss

Keskustelu

s

Tekijät

s

Paluu

  KIRJASTO

Tälle sivulle on yritetty koota kaikenlaista Praedor-pelaajille ja pelinjohtajille hyödyllistä tavaraa, kuten seikkailuja, kuvauksia muiden pelinjohtajien kehittämistä kampanjoista, sääntöjen korjauksia ja lomakkeita.


SEIKKAILUT JA LISÄMATERIAALI:

Tähän kohtaan tulee pelinjohtajien kirjoittamia seikkailuja ja lisäsääntöjä PDF-muodossa. Kaikki taitetaan Praedorin formaatin mukaisesti. Lisäsäännöt ovat betaversioita Kolmen valtakunnan kirjaan suunnitellusta materiaalista. Niistä toivotaan runsaasti palautetta ja parannusehdotuksia.

Tiedostot ovat melko kookkaita ja tarkoitettu tulostettavaksi. Niiden lukemiseen tarvitaan Adobe Acrobat Reader 5.0 tai uudempi. Aikaisemmatkin versiot toimivat jollakin lailla, mutta kaikki kirjasinlajit eivät näy oikein.

  • Alkemistin kirja (lisää ohjeita ja reseptejä, tekijä Ville Vuorela. Kirjaan on nyttemmin myös yhdistetty uudistetut löydettyjen yrttien ja alkemististen keitosten määritystaulukot, joista saamme kiittää jälleen kerran Erkka Leppästä. Vastaavasti Erkan aikaisempi lista on poistettu.)
  • Laivamatka (novelli, katkelma seikkailukäsiksestä)
  • Borvaraattori (Excel-tiedostoja, jota aina avatessa arpovat sarjan otuksia arvoineen ja erikoisominaisuuksineen, by Petteri Hannila)
  • EPH-generaattori, suoraan selaimeen. Kattaa kaikki EPH-tyypit ihmisistä epäkuolleisiin. Asialla Wstryder, jota mielelläni kiittäisin myös hänen oikealla nimellään.

KORJAUKSET JA EHDOTUKSET:

Sivu 180: Jousiampuja-EPH on liian heikko käyttääkseen asettaan. Ongelma voidaan korjata antamalla hänelle latauskampi tai vähän lisää voimaa.

Mitään muuta pelkällä erratalla korjattavaa vikaa ei toisesta painoksesta löytynyt. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että demoneista kerrottaessa niitä yleistetty aivan liiaksi, esimerkiksi väittämällä että kaikilla niillä olisi valta riivata uhrinsa. Näin ei ei todellakaan ole, vaan erilaisia mahdollisia voimia ja rajoituksia on yhtä monenlaisia kuin demoneita itsekin, eli äärettömästi.


HAHMO- JA MUUT LOMAKKEET:

Praedorin hahmolomakkeesta on kaksi versiota, siveä ja siveetön. Ne ovat pdf-muodossa, joten niiden käyttöön tarvitaan Acrobat Reader-ohjelma. Sen saa ilmaiseksi mm. Adoben verkkosivuilta ja löytyy myös monista kotimaisistakin softapaikoista. Kukahan tekisi hahmolomakkeen jossa on naisen ruumis osumakohtaindikaattorina.

Siveä hahmolomake

Siveetön hahmolomake

PDF-lomake (Teemu Vestovuo)

PDF-lomake ei ole tehty tulostettavaksi. Se laskee arvot sitä mukaa kun niitä syötetään suoraan tiedostoon ja käyttäjä voi luoda rajattomasti lisää muistiinpanosivuja.

MUITA LOMAKKEITA:

Kalervo Oikarinen on työstänyt PDF-lomakkeita taistelun helpottamiseksi. Osuma- ja vammataulukot ovat PDF-muodossa koska kaikilla ei ole kopiokonetta. Taistelukirjanpitolomake on paranneltu versio hänen aikaisemmastaan.

Osumataulukot

Vammataulukot

Taistelukirjanpitolomake

Ja tässä on Joni Virolaisen EPH-taistelulomake, Excel-versiona. Ilmeisesti näille taistelulomakkeille on kysyntää kun pelinjohtajat niitä näin innokkaasti väsäilevät.

Marko Niskanen on tehnyt seuraavat lomakkeet:

EPH-kirjanpitolomake

Hirviölomake


SEKALAISTA:

Tänne odottelemme kaikenlaisia villejä keksintöjä, aina vaihtoehtomaailmoista runoihin. Toistaiseksi tarjolla on vasta praedor-aiheisia linkkejä:

Kiukkuisen Oravan Majatalo

Kimben kuormajuhtatietoja

Ihran(?) praedor-sivut

Erkka Leppäsen roolipelisivuilta löytyy myös praedor-asiaa

Kirjoittamani Praedor-romaani, julkaisijana Jalava