Jaconia

s

Praedorit

s

Kirjasto

ss

Keskustelu

s

Tekijät

s

Paluu

Petri Hiltunen & Ville Vuorela

(Ohukainen ja Paksukainen)

Petri Hiltunen tuskin esittelyjä kaipaa, mutta luolassa asuneille kerrottakoon että hän on Suomen kuuluisimpia kirjakuvittajia ja sarjakuvataiteilijoita, jonka albumeista mainittakoon etenkin mestariteokset (minun mielestäni, siis) Harmaan jumalan hetki, Vala auringolle (jatko-osineen!) ja Praedor -kuninkaan lapset. Jaconia ja praedorit ovat hänen luomuksensa, eikä niitä oltu milloinkaan tarkoitettu roolipelin aineksiksi ja pelimaailmaksi, vaan uusien fantasiasarjakuvien ja -tarinoiden lähteeksi. Tätä kirjoitettaessa on Burger Gamesin verkkosivujen alle suunniteltu myös Petri Hiltusen omia sivuja, joilla hän voi kertoa itsestään ja työstään tarkemmin. Tähän kappaleeseen lisätään linkki sinne heti kun sivut ovat valmiit.

Minä olen Ville Vuorela, ja huomattavasti tuntemattomampi kuuluisuus, vaikka jotkut voivatkin muistaa minun olleen se hul...rohkea tyyppi joka julkaisi Miekkamies-, Taiga- ja Mobsters-roolipelit ja perusti niiden tueksi ihan oikean roolipelikustantamon, Burger Gamesin. Olen syntynyt skorpionin tähtien alla vuonna 1973, elänyt Espoossa koko ikäni ja opiskellut laiskasti työnteon ohessa Helsingin yliopistossa, pääaineenani englantilainen filologia. Olen pelannut roolipelejä vuodesta 1985 alkaen, enimmäkseen pelinjohtajana ja julkaisin ensimmäisen oman pelini, hyvin suosituksi osoittautuneen Miekkamiehen jo vuonna 1994. Samana vuonna perustin muutaman muun pioneerin kanssa Helsingin yliopiston roolipelijärjestön Alter Ego r.y:n. Sittemmin olen ollut usein mukana Ropeconin järjestelyissä, järjestänyt roolipelaamisen soveltuvuutta korkeakouluopetukseen tutkivia opintopiirejä ja auttanut harrastuksen tunnetuksi tekemistä erilaisissa julkisissa tilaisuuksissa parhaan kykyni mukaan. Olen ennenkaikkea pöytäpelaaja enkä larppaaja, vaikka moisten kirjoittajaksi minua on välillä pyydettykin.

Praedor-roolipelin osalta olen vastuussa kaikesta tekstistä ja pelimekaniikasta, sekä monesta Petrille tekemästäni kiusallisesta kysymyksestä, joiden ansiosta Jaconiaa kuitenkin kehitettiin roimasti eteenpäin ja siitä saatiin mielestämme varsin elävä ja mielenkiintoinen maailma. Minulla on aikaisemmin ollut lähinnä huonoja kokemuksia useamman henkilön yhteistyöstä peliä kirjoitettaessa, mutta Praedor oli selvästi sääntöä vahvistava poikkeus. Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen ja katson minun ja Hiltusen olleen yhdessä voimiemme summaa vahvempia. Toivottavasti minulle tarjoutuu tilaisuus työskennellä hänen kanssaan vielä tulevaisuudessakin. Ostakaa Praedoria, koska silloin me voimme tehdä siihen uutta materiaalia.