Jaconia

s

Praedorit

s

Kirjasto

ss

Keskustelu

s

Tekijät

s

Paluu

PRAEDORIT

Praedoreiksi kutsutaan seikkailijoita, jotka elättävät itsensä Borvariasta tai Warthista ryöstämillään aarteilla ja taikaesineillä. Koska Warth alkaa olla melko puhtaaksi kaluttu kaikkien näiden vuosisatojen jälkeen, tekevät nämä hurjapäät nykyisin retkiä Borvarian puolelle, lyöden henkensä panokseksi kullasta ja rikkauksista. Monet jäävät sille tielleen, mutta jotkut palaavat takaisin yhä uudestaan ja uudestaan, ja heidän tuomansa aarteet ja villit tarinat innoittavat yhä uusia lähtijöitä. Praedorit tekevät toki muutakin kun etsivät aarteita hirviöiden pesistä. He ovat taitavampia kuin palkkasoturit yleensä ja kelpaavat hyvin salamurhaajiksi, varkaiksi, henkivartijoiksi tai melkeinpä mihin tahansa missä kaivataan terävää älyä ja miekkaa.

Praedoriksi ryhtyminen voi myös olla pakokeino. Naispuolinen seikkailija on voinut paeta vastenmielistä pakkoavioliittoa, salanimen taakse kätkeytyvä aatelinen on paennut velkojiltaan ja toivoo nyt löytävänsä riittävästi saalista sukunsa aseman palauttamiseksi. Hirsipuuta paennut entinen maantierosvo kerää aarteita ostaakseen itselleen armahduksen ja tietää etteivät palkkionmetsästäjät mielellään haasta riitaa praedor-ryhmien kanssa. Karanneet tai häädetyt maaorjat vaarantavat henkensä kerta toisensa jälkeen parantaakseen slummeissa riutuvan perheensä asemaa.

Jaconian yhteiskunta ei ole koskaan ollut aivan varma siitä miten näihin seikkailijoihin pitäisi suhtautua. Heidän urotöistään lauletaan lauleja, samalla kun hallitsevat luokat katselevat moisia "ruumiinryöstäjiä ja roskaväkeä" nenänvarttaan pitkin. Mutta ehkä jo samana iltana he ovat valepukuisina tarjoamassa näille työtä, lähinnä sellaisia tehtäviä joihin oma kaarti ei pysty tai sitä ei ole soveliasta käyttää. Itäisillä mailla praedoreita on perinteisesti syytetty ruton levittämisestä, ja yksinään matkustavan seikkailijan on syytä esittää palkkasoturia jos haluaa olla tulematta lynkatuksi.

Pelaajan ei ole pakko pelata praedoria. Jaconia on suuri paikka ja sinne mahtuu paljon muutakin, aina aatelisten valtataisteluista varkaiden killan ja rosvoruhtinaiden seikkailuihin. Praedor-pelihahmoissa on vain se etu että he voivat osallistua myös tuollaisiin toimiin, kaiken muun seikkailemisen ohessa.

Velhot eivät ryhdy praedoreiksi ja praedorit (tai muutkaan pelihahmot) eivät osaa taikuutta. Sen sijaan he voivat osata alkemiaa ja keitellä pitkän päivän päätteeksi parantavia liemiä illalla leiritulen ääressä. Taistelussa he viskovat nukuttavia jauheita tai syövyttäviä nesteitä vihollistensa silmille ja synkissä luolissa he valaisevat pimeyttä liemistä haihtuvien valaisevien huurujen avulla, ja löytävät salakäytäviä tarkkailemalla suitsukkeista nousevan savun liikkeitä. Praedorien mukana liikkuu joskus herrojensa hoveista karanneita alkemisteja, etsimässä Borvariasta sellaisia muinaisaikojen salaisuuksia jotka Jaconiassa on jo unohdettu.